כך תבצעו בדיקה של הכניסות לאתר שלכם בקלות
לפני שהגעתם לכאן, יש סיכוי טוב שעברה לכם בראש מחשבה בלילה או באיזה בוקר מול הקפה: יש לנו אתר, השקענו בו, אולי אפילו שילמנו למישהו שיעשה לנו קידום, דיברנו איתו, הבטיח תנועה, הבטיח תוצאות… אבל איך אנחנו יודעים שזה באמת קורה? איך אנחנו יודעים שמישהו בכלל נכנס? זה פשוט מין רצון כזה להבין אם כל מה שבנינו קיים גם בעולם האמיתי – אם מישהו ראה, אם מישהו קרא, אם האתר הזה לא עומד שם ריק לגמרי ואף אחד בכלל לא דרך בו.
זו התחושה הכי לגיטימית בעולם והיא משותפת כנראה ל-100% מהלקוחות.
אם נתכלל, נאמר שיש 2 סוגים של אנשים שיגיעו למאמר הזה:
- אנשים שכבר מקדמים את האתר שלהם בגוגל.
- אנשים שרוצים להבין האם לקידום בגוגל בכלל יש פוטנציאל.
אגיד בכנות שהסיבה שכתבתי את המאמר היא כי הרבה מאלו שעושים SEO, לפעמים לא ממש מקבלים פידבק מהמקדם שלהם לגבי "עוברי האורח" שיש להם באתר ולכן רוצים לבצע בדיקת טראפיק לאתר בצורה ידנית. אך גם אם אתם לא עושים SEO וסתם בא לכם לדעת כמה נכנסו לאתר שלכם – בשני המקרים זה די קל, ובכל מקרה מדובר בחלק אינטגרלי מתהליך קידום אתרים כפי שיהיה ניתן לראות במדריך הבא:

למה צריך לדעת כמה נכנסו לאתר?
בכל פרויקט SEO, אחד המדדים החשובים הוא הכניסות. מי שיודע כבר מכיר את זה, שכל בן אדם שיש לו חנות פיזית, הדבר הראשון שהוא/היא ירצו לדעת אחת לשבוע/אחת ליום (לפני השאלה "כמה כסף נכנס") הוא – כמה אנשים פיזית דרכו עם כף הרגל שלהם בפנים? בלי זה שום דבר אחר פשוט לא מובן. אם כן, באתר זה לא שונה – אתם רוצים להבין בשורה התחתונה כמה כניסות יש לאתר? כלומר כמה גולשים יש לכם וכל זה פשוט כדי להיות "עם היד על הדופק". אז עד כאן, סיבה טריוויאלית לחלוטין ולא חידשנו כלום.
אבל אם ניגע רגע ברמה המקצועית, בדיקת כמות כניסות לאתר היא בין הבדיקות החשובות שכל מקדם אתרים צריך לבצע. אם אנחנו רוצים לדעת למשל, כמה לידים אתר מסוים מסוגל לייצר בחודש?
אז אם ניקח אתר שמקבל 1000 כניסות אבל רק 2 לידים בחודש – במקרה כזה, הדרך שלי/שלנו להבנת הבעיה תהיה פשוטה מאוד: סביר להניח שהייתה בעיה באתר עצמו, במהירות הטעינה, באופן שבו האתר נטען (מובייל/דסקטופ/סוג רשת) או במילות המפתח שבחרנו. לעומת זאת – אם ניקח אתר אחר שלא מקבל מספיק פניות, אבל גם לא מקבל כניסות דרך הטיפול תהיה שונה לגמרי. במקרה כזה למשל, נרצה להעלות את כמות הכניסות על ידי זה שנעלה עמודי תוכן נוספים או שנבצע אופטימיזציה לעמודי התוכן הקיימים. אותה בעיה – אבל שתי דרכי טיפול שונות רק כי הבנו את המספרים כמו שצריך. אז עכשיו, כשאנחנו מבינים למה זה חשוב בואו ניגע ב"איך" – כדי לבדוק את כמות הכניסות, תוכלו להשתמש בהרבה כלים (לא אחפור על כולם…). למען הפשטות, אציג כאן פשוט את 2 הכלים הכי אמינים בעיני: גוגל סרץ' קונסול וגוגל אנליטיקס.
הכלי הכי פשוט שיש לבדיקת כמות כניסות לאתר – Search Console
ת'כלס, אם אתם רוצים לדעת מה קורה באתר שלכם מבחינת הופעה בגוגל, הכלי הכי חשוב הוא סרץ' קונסול – ולמה אני כל כך אוהב את הכלי הזה? כי אם אמרתם תשובה פשוטה – אמרתם סרץ' קונסול.
הוא פשוט, לא מתחכם ומראה לכם רק את מה שמעניין אתכם. מטרת הכלי היא בעצם לתת לכם את התמונה המלאה על איך גוגל רואה את האתר שלכם – וכן, הוא מראה בין היתר גם את מספר הכניסות לאתר.

מאפשר פילוח לפי מילות מפתח
סרץ' קונסול לא רק יראה לכם כמה כניסות אתם מקבלים מכל מילת מפתח, אלא יאפשר לכם להבין באילו מילות מפתח לאתר שלכם יש יתרון אסטרטגי, כלומר באילו מילות מפתח אתם מקבלים את כמות הכניסות המירבית לעומת המתחרים שלכם. באופן הזה, אם תשתמשו באופן חכם בנתונים האלה אתם תוכלו לאתר את מילות המפתח שכבר היום מכניסות לכם כסף ויש בהן "נתח שוק" לא מנוצל, כלומר הטראפיק שם כבר היום מגיע לאתר שלכם ולא למתחרים! זאת בדיוק הסיבה שאני אוהב את הכלי הזה, התובנות שניתן להפיק ממנו הן תובנות שאי אפשר למצוא באף מקום אחר.
מעבר לזה, אתם כמובן יכולים להפיק בצורה מאוד קלה תובנות לגבי אילו דפים אחראיים לתנועה לאתר שלכם, ואפילו לבדוק כמה אנשים לחצו על התוצאה שלכם מתוך כלל ההופעות בדף תוצאות החיפוש (CTR). זה נותן לכם תמונת מצב מלאה שמאפשרת לכם לדעת בדיוק מה קורה בחיפוש גוגל בנוגע לאתר שלכם וכמה מותאמים הדפים שלכם למה שמנוע החיפוש מחפש, בכל רגע ורגע בחודש.
אישית, אני תמיד ממליץ גם ללקוחות שלנו וגם לכל מי שאני פוגש – לבדוק כניסות לאתר לפחות אחת לשבוע-שבועיים מקסימום כדי לזהות לאן הרוח נושבת.

הכלי השני לבדיקת טראפיק לאתר: גוגל אנליטיקס
גוגל אנליטיקס הוא לאו דווקא כלי שאני פחות אוהב, אבל הוא בדרך כלל משמש למטרות מעט שונות. יש לו את היתרונות שלו, הוא מפרט לא רק על מספר כניסות לאתר אלא גם למשל על התנהגות הגולשים בתוך האתר, ומאפשר לכם לראות נתונים יותר מפורטים על מה קורה עם המשתמש אחרי שנכנס לאתר שלכם. יש לזה גם יתרונות, אבל אם אתם רוצים להבין רק כמה נכנסו אליכם לאתר, הכלי הראשון יספק לכם את התשובה בדרך קלה יותר.
הוא הכלי המרכזי למעקב אחר התנהגות הגולשים באתר שלכם. הכלי הזה לא רק מראה לכם כמה אנשים נכנסים לאתר, אלא גם מאיפה הגיעו הכניסות לאתר שלכם, כמה זמן הם נשארו בפנים, האם הם לחצו על קישורים בתוך האתר ואילו עמודים עניינו אותם הכי הרבה.
אז ככה תראו כמה כניסות יש לאתר:
- נכנסים ל-Google Analytics.
- אם לא שיניתם כלום בהגדרות, בצד ימין למעלה תוכלו לראות כמה "משתמשים פעילים" ביקרו אצלכם באתר ב-28 הימים האחרונים (כמות הכניסות לאתר כאשר כל משתמש נספר רק פעם אחת).

חשוב להדגיש שכאן מדובר על מדד שסופר את כל המשתמשים שביקרו אצלכם באתר, ולא רק את אלה שהגיעו דרך חיפוש גוגל. אם תרצו, תוכלו להיכנס לתפריט 'דוחות' ובתוך לוח הבקרה לראות פילוח של מקורות התנועה – כניסות לאתר דרך גוגל יופיעו תחת המדד 'Organic Search'.
מה ההבדל בין בדיקת כניסות לאתר בסרץ' קונסול לגוגל אנליטיקס?
לא מעט שואלים: "מה ההבדל בין Google Analytics ל-Search Console?" בהיבט מספרם של הכניסות לאתר שלכם והתשובה היא פשוטה:
- Search Console מודד את נתוני הכניסות לאתר דרך דף תוצאות החיפוש (כלומר ה-SERP) הוא מתמקד בעיקר בנתוני חיפוש אורגניים ואיך האתר שלכם מופיע במנוע החיפוש של גוגל. הוא ייתן לכם מידע על מילות המפתח שהאתר שלכם מדרג בהן, כמות הקליקים וההופעות, וגם התראות על בעיות טכניות באתר שעלולות לפגוע במיקומים שלכם.
- Google Analytics לעומת זאת, מודד את נתוני הכניסות לאתר מתוך האתר באמצעות תג שאתם מטמיעים – מה שאומר שהוא כלי שמשמש יותר לניטור התנהגות הגולשים. זאת גם הסיבה, שבין היתר הוא לא יכול להציג לנו מיקומים, כי הוא לא "רואה" מה קורה בשלב תוצאות החיפוש.
הוא מראה לכם לא רק את כמות הכניסות, אלא גם מה הם עשו באתר, מאיפה הם הגיעו, ואיך הם התנהלו. בשורה התחתונה, Search Console הוא כלי ספציפי וייחודי לעולם ה-SEO, בעוד שאנליטיקס מתאים למעקב כללי אחרי כל סוגי התנועה לאתר.
יתרונות נוספים של גוגל אנליטיקס
מעבר למעקב פשוט אחרי כמות הכניסות לאתר, גוגל אנליטיקס גם מספק כלים מתקדמים יותר שיכולים באמת לעזור לכם לשפר את האתר:
- מעקב אחרי המרות: רוצים לדעת כמה אנשים השאירו פרטים? נרשמו לניוזלטר? גוגל אנליטיקס יכול לתת לכם את המטריקה הזו.
- פילוח לפי מכשיר או מיקום: תבינו מאיפה מגיעים הגולשים שלכם, מאיזו מדינה, ואפילו איזה מכשיר הם משתמשים (מובייל או דסקטופ). זה יכול לעזור לכם לבצע אופטימיזציה טובה יותר של האתר למובייל, אם תגלו למשל שרוב המשתמשים מגיעים מטלפונים ניידים. זה יעזור לכם להבין טוב יותר במה כדאי להתמקד.
מה נחשב לכניסה לאתר בגוגל אנליטיקס?
כשמדברים על "בדיקת כמות כניסות לאתר", חשוב להבין שזה מושג רחב שיכול לקבל פרשנויות שונות – וזה תלוי מאוד בכלי הניתוח שבו אתם משתמשים. בגוגל אנליטיקס, למשל, המונח "כניסה" מתחלק לכמה מדדים עיקריים שמספקים תמונה מלאה ומדויקת על פעילות הגולשים באתר שלכם:
- משתמשים (Users): זהו מספר האנשים שביקרו באתר שלכם במהלך פרק זמן מסוים. מדובר במספר הכולל, בלי להתחשב בשאלה האם אותו משתמש ביקר פעם נוספת.
- משתמשים ייחודיים (Unique Users): המדד הזה מתמקד במספר המבקרים השונים שגלשו באתר, תוך סינון כפילויות. לדוגמה, בביצוע בדיקת טראפיק לאתר, אם משתמש אחד נכנס לאתר שלכם שלוש פעמים – הוא ייחשב כמשתמש ייחודי אחד בלבד.
- צפיות בדף (Page Views): מספר הפעמים שדפים באתר שלכם נצפו, בדיקת הטראפיק באתר הזו כוללת ביקורים חוזרים באותו דף. זה נתון חשוב כי הוא מראה לא רק כמה אנשים נכנסו, אלא גם עד כמה הם היו מעורבים.
- סשנים (Sessions): כל כניסה לאתר נחשבת "סשן". סשן יכול לכלול פעולות רבות, כמו צפייה בדפים, לחיצה על כפתורים, ואפילו רכישות. ברגע שיש פרק זמן ממושך של חוסר פעילות, או שהמשתמש עוזב את האתר, הסשן מסתיים.
- שיעור נטישה (Bounce Rate): אחוז המבקרים שיצאו מהאתר אחרי שצפו רק בדף אחד. אם השיעור הזה גבוה, זה עשוי להצביע על בעיה בתוכן או בחוויית המשתמש.
- משך השהייה (Session Duration): אחד המדדים החשובים בבדיקת כמות הטראפיק של האתר, הוא לא רק כמה נכנסו אלא גם כמה נשארו בפנים – המדד הזה באנליטיקס יראה לכם כמה זמן בממוצע נשארים הגולשים באתר שלכם במהלך כל סשן.
חומר למתקדמים: למה צריך את כל המדדים באנליטיקס?
ולמעוניינים בהבנה קצת יותר גבוהה של הנושא, בואו נמחיש למה בדיקת כניסות היא לא רק עניין של "מספר קסם" שעומד בפני עצמו. בואו ניתן דוגמה מהשטח, כדי להמחיש את הבעייתיות בשימוש ב"כמות כניסות" כ-KPI (מדד ביצוע עיקרי) לכל דבר.
נניח ש-1,000 משתמשים ביקרו באתר שלכם במהלך חודש.
מתוך זה, 800 היו ייחודיים, ו-300 סשנים הסתיימו אחרי דף אחד בלבד (שיעור נטישה של 30%). אז מה זה אומר?
התשובה תלויה במקרה, למשל:
- אם יש לכם חנות איקומרס, יכול להיות שהמוצרים לא הוצגו בצורה הכי ברורה או שתהליך הקנייה היה מסורבל, מה שגרם לגולשים לצאת.
- אם אתם נותני שירותים, אז יכול להיות שהלקוחות לא מצאו מספיק מידע משכנע עליכם – במקרה כזה אפשר להוסיף המלצות או תיק עבודות.
- אם מדובר באתר תוכן כמו בלוג או אתר עסקי, אולי הכותרות לא היו מספיק מושכות וצריך לשפר אותן כדי לגרום לאנשים להמשיך לקרוא.
עכשיו בואו נעשה ניסוי קטן: בואו נשנה בדוגמה שלמעלה את אחוז הנטישה ל-10%. במקרה כזה, הרי ברור שניתוח הבעיה שלנו בכל אחד מהסעיפים וסוגי האתרים היה שונה לגמרי!
אז הנקודה היא שלמרות שאנשים מאוד אוהבים "מספרי קסם" כמו מספר כניסות לאתר או זמן שהייה באתר – חשוב להבין מה עומד מאחורי המספרים, ואילו עוד נתונים חסרים לנו כדי לנתח את התמונה כולה. ככל שתבינו באופן עמוק יותר מה הנתונים האלו אומרים, כך זה יאפשר לכם לשפר את ביצועי האתר שלכם ולהתמקד במה שחשוב באמת.
מה אם אני רוצה לבדוק כמה כניסות יש לאתר שהוא לא שלי?
כדי להבין לעומק איך בודקים כניסות לאתר של מתחרים, תצטרכו להיעזר בכלים יותר מורכבים (בתשלום) כמו SimilarWeb או SEMrush. למי שפחות מעוניין לשלם כסף על כלים מורכבים רק לשם הבדיקה, יש את SEOQuake שהוא כלי שמספק כמה הערכות נחמדות על המתחרים, אבל זה ממש לא מספיק אם אתם מעוניינים בבדיקה מקצועית. כל הכלים שהצגתי מאפשרים לכם לקבל מידע על כמות תנועה של אתרים אחרים, כולל מקורות התנועה שלהם.
SimilarWeb, למשל, יכול לספק לכם אומדן על כמות הכניסות לאתר מתחרה ואפילו להראות לכם מאיפה התנועה מגיעה – אורגנית, ממומנת או מרשתות חברתיות. הרבה אנשים משתמשים בו כדי להבין את המתחרים בשוק שלהם.
לסיכום, אם אתם מחפשים כלי לניטור תנועה עבור האתר שלכם או אתרים מתחרים, יש לכם הרבה אפשרויות טובות, וכל אחד מהם מציע יתרונות ייחודיים. בסוף, אם אתם זקוקים למדדים פשוטים הנוגעים רק לכניסות אורגניות מגוגל – סרץ' קונסול ייתן לכם את המענה.
אשמח לבדוק את האתר שלך - בחינם!