קידום אתרים לרופאי שיניים: המדריך המלא

קידום אתרים לרופאי שיניים
רופאי שיניים, רוצים להתחיל לקדם את האתר שלכם ולייצר נכס שמייצר לכם לידים ששווים לכם כסף? תקצרתי לכם את כל התהליך במאמר הבא - קריאה נעימה!
תוכן עניינים

רופאי שיניים, כמו כל עסק אחר רוצים גם לייצר יותר לקוחות לקליניקה שלהם. אחת האופציות המעולות, שעליהן מחפשים רופאי השיניים בגוגל היא קידום האתר שלהם בגוגל – או בשם המקצועי: קידום אתרים לרופאי שיניים. אחרי הכל, כמעט לכל מרפאה שמכבדת את עצמה כיום יש אתר – אלא שרוב האתרים נבנים לצרכי תדמית בלבד, והם לא מייצרים כסף לבעל הקליניקה. מצד שני, קידום אתרים למרפאת שיניים עלול להיות תהליך ארוך, ובעיקר יש תחושה שלא תמיד מבינים את המושגים הטכניים: איך עובד תהליך הקידום, מהו התקציב הדרוש ואילו פעולות אתם חייבים לוודא שהמקדם (או המקדמת) באתר שלכם עושים. אך אל דאגה, כי במדריך הבא אנחנו עומדים לעבור על הכל מההתחלה ועד הסוף! מבטיח לא לסבך אתכם במושגים טכניים מדי (אולי קצת, בכל זאת על כל הטיפולים הכואבים שלכם לא אהסס להשתמש בגישת "שן תחת שן" 🙂 )

אכפת לנו שתצליחו.

נשמח להעניק דוח פרקטי שיעזור לכם לשפר מיקומים ב-30 יום הקרובים:

רופאי שיניים תמונת נושא

לפני הכל… למה רופא שיניים צריך להיות מקודם בגוגל?

בעידן בו אנו חיים, האינטרנט מהווה את מקור המידע העיקרי בו אנשים מחפשים שירותים שונים, ושירותי רפואה בפרט כמו רופאי שיניים. למעשה, מחקרים מראים שרוב המטופלים מתחילים את החיפוש אחר רופא שיניים חדש בגוגל, ורק לאחר מכן פונים לחלופות אחרות. לכן, עבור קליניקות שיניים המעוניינות למשוך לקוחות חדשים ולהבטיח הצלחה עסקית, חשוב מאוד להופיע בדירוגים גבוהים בתוצאות החיפוש הרלוונטיות. אז אם אתם רופאי שיניים שמתעניינים בקידום האתר שלכם בגוגל, המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם. במאמר זה נסביר מדוע קידום אתרים מקצועי בגוגל הוא כלי קריטי עבור רופאי שיניים בימינו.

גוגל היא ללא ספק הכוח השולט והדומיננטי בתחום חיפוש המידע באינטרנט בכלל, ובתחום השירותים הרפואיים בפרט. נתונים עדכניים מצביעים על כך שגוגל אחראית לרוב המוחלט של החיפושים המתבצעים ברחבי הרשת, כאשר השנים האחרונות רק ממשיכות להגדיל את הפער הזה לעומת מנועי חיפוש אחרים. חשוב לזכור שהגולשים הממוצעים נוטים להסתמך על התוצאות הראשונות שמוצגות על-ידי גוגל כמקור המידע המהימן והרלוונטי ביותר עבורם. לפיכך, עבור רופאי שיניים, להישאר מחוץ למעגל התוצאות הטובות ביותר פירושו להחמיץ את הזדמנות החשיפה הגדולה ביותר שקיימת כיום אל מול לקוחות פוטנציאליים מתעניינים.

שלב #1: נכנסים למעבדה

אז השלב הראשון לקידום רופאי שיניים, ובכלל לכל תהליך קידום אחר כמו קידום רואי חשבון או קידום לעורכי דין, הוא ביצוע של מחקר שבו מאתרים את מילות המפתח הטובות ביותר. מילות מפתח, כשמן כן הן – מילים (או יותר נכון, ביטויים) שהגולשים מחפשים אותם בגוגל כדי למצוא תכנים רלוונטיים. לדוגמה, אצל רופאי שיניים הגולשים יכולים לחפש בגוגל מושגים כמו "שיקום הפה", או  "רופא שיניים בראשון לציון" כשמבצעים קידום אתרים למרפאת שיניים במרכז. אפילו ישנם ביטויים יותר רחבים כמו "כואבת לי השן כבר חצי שנה, מה עושים?"

איך מבצעים מחקר מילות מפתח איכותי, וממה חשוב להימנע?

בגישה שלי, אפשר לחלק את מילות המפתח לכמה סוגים עיקריים, כאשר יש סוג מסוים שהוא יותר רווחי מאחרים בדרך כלל. בתוכנת חקר המתחרים Semrush, נוהגים לפצל את מילות המפתח על פי כוונת המחפש (Keyword Intent) כדי לאתר מילות מפתח בקטגוריות המשתלמות יותר. ואלו הקטגוריות:

גולשים שמעוניינים לקבל מידע – סוג הגולשים הזה מאפיין בעיקר את הגולשים שמחפשים לקרוא תוכן ולא בהכרח לבצע רכישה או להשאיר פרטים. אלו יכולים להיות חיפושים כמו: "כמה זמן לוקח לבצע השתלה?" או אפילו אפשר ללכת על הסוג הפשוט יותר כמו "שן כואבת". מי שמחפש "שן כואבת" לא רוצה בבירור לראות רופא, אלא לפעמים מחפש רק לקרוא מה עושים במקרה כזה ומה משמעות הכאב. זה מצוין בתור אסטרטגיה ארוכת טווח.
גולשים שמחפשים את שם המותג – אלו גולשים שמחפשים את שם העסק שלכם כדי להגיע אליכם ישירות, אין צורך להרחיב, רק תדאגו שתהיו מדורגים בסוג הביטוי הזה במקום הראשון – גם כשמחפשים את השם שלכם בכל מיני הטיות (לדוג': רופאה בשם ד"ר נועה כהן, לעתים יחפשו בתור "נועה כהן", "נועה כהן שיניים" ועוד).
גולשים עם כוונת רכישה מיידית – אלו הגולשים שמעוניינים לרכוש מכם מוצר/שירות כאן ועכשיו. קצת קשה לחשוב כאן על דוגמה מעולמות רפואת השיניים, אבל הכוונה היא לחיפושים כמו "אייפון 15 לרכישה".
גולשים עם כוונת רכישה כללית – זהו הסוג שעליו אני הייתי ממליץ להתמקד באתרים חדשים, אם אתם רוצים להשיג את מירב התוצאות מהאתר שלכם. אלו אנשים שמחפשים ספקי שירות/עסקים שמוכרים את המוצר שאתם מוכרים – או במקרה שלכם, טיפולי שיניים. אנשים מהקטגוריה הזו, מחפשים פשוטו כמשמעו את השם של המוצר/השירות, לדוגמה: "טיפולי שיניים בראשון לציון", "התקנת כתרים למבוגרים", "כתר זמני" ועוד.

ההשפעה של מחקר מילות מפתח על אחוזי ההמרה בעמוד

לא כל קטגוריה של מילות מפתח שווה לקטגוריות האחרות. כמו שכתבתי, אם אתם באמת רוצים שהאתר ישתלם עבורכם כלכלית, עדיף לכם – לטובתכם, ללכת קודם כל על מילות המפתח בעלות כוונת הרכישה הכללית.

בכל דף באתר שלכם, אחוזי ההמרה נעים בין 1% ויכולים להגיע גם ל-14%(!) בהתאם למילת המפתח שהגולש מחפש. כן כן, זה אומר שעל כל 100 כניסות לאתר שלכם יהיו 14 אנשים שישאירו פרטים. זאת בהנחה שהדף מעניק חוויה טובה, ומושך את הגולשים ברמה הפסיכולוגית להשאיר את פרטיהם – שזו גם סוגייה בפני עצמה, מפאת קוצר השורות לא ניכנס אליה כאן.

בדפים עם מילות מפתח בעלות כוונת רכישה חלשה יחסית (לא ביטויים כמו "רופא שיניים בראשון לציון", שבהם ברור שהגולש מחפש רופא שיניים כאן ועכשיו), אחוז ההמרה יכול להיות 1%. רגע לפני שאתם אומרים:

"אז בוא נשתמש רק במילות המפתח שמניבות 14% המרה, לא?"

אז זהו, שזה לא שחור ולבן. אפשר ורצוי לגוון את האסטרטגיה שלכם. היתרון של ביטויים יותר חזקים, הוא שבדרך כלל יש בהם פחות תחרות, מה שמאפשר לכם כאתרים חדשים להיות מדורגים בהם בקלות רבה יותר. כך, תוכלו אולי להעביר 1% מהגולשים להשארות פרטים, אבל במקום 50 גולשים, תוכלו לקבל תנועה של 1000 גולשים. זה משמעותי מאוד.

לכן, אני אישית דוגל ב-SEO באסטרטגיה של "פיזור סיכונים", ממש כמו בהשקעות. אל תשימו את כל הביצים בסל אחד.

יש לנו מילות מפתח? רגע… צריך לבדוק אותן.

כדי לדעת האם ביטוי מסוים הוא טוב עבורנו או לא, נצטרך לבדוק אותו. כבר כתבתי על כך בהרחבה במאמר אחר שנקרא מחקר מילות מפתח. ניתן לעשות זאת באמצעות הכלי הבסיסי של גוגל – ה-Keyword Planner, וניתן גם לעשות זאת עם תוכנות חינמיות אחרות כמו הכלי החינמי של Ahrefs או Ubersuggest שעולה 20$ בחודש ועוד. המדדים העיקריים שתצטרכו לאתר הם נפח החיפוש והתחרותיות – באתרים חדשים, תשאפו לביטויים עם נפח חיפוש בינוני (100-300) או נמוך (10-100) ותחרות נמוכה, כדי שיהיה לכם קל לראות את העלייה במיקומים ולקבל מוטיבציה שזה עובד והנה כבר שומעים את הלידים! (וגם כי זה באמת עובד, אתם לא מדמיינים 💰)

אסטרטגיית קישורים פנימיים בקידום רופאי שיניים

אחרי שיצרתם את מחקר מילות המפתח וארגנתם את המידע בקובץ אקסל, אתם אמורים לקבל את המסמך הבא:

איך מבצעים מחקר מילות מפתח?
איך מבצעים מחקר מילות מפתח?

 

עכשיו, השלב הבא הוא לקחת את המחקר, לפתוח גיליון נוסף ולקרוא לו "קישורים פנימיים". בגיליון הקישורים, מה שאני רוצה שתעשו זה תיקחו את כל מילות המפתח ותתחילו לסדר אותן לפי רמת הקושי. ממילות המפתח הקשות ביותר אנחנו נכין עמודים שלהם נקרא "Pillar Pages" או בעברית: עמודי תווך.
*למרות שתודו שבאנגלית נשמע יותר טוב.

מה זה PILLAR PAGES
מהם Pillar Pages? / מקור: Semrush

בחרו 3-4 ביטויי מפתח כאלה, שהם קשים במיוחד ואתם רוצים להיות מדורגים בהם – מה שבדרך כלל בא ביחד, ורשמו אותם בצד ימין של הטבלה.

וככה זה אמור להיראות בסוף:

קישורים פנימיים

אכפת לנו שתצליחו.

נשמח להעניק דוח פרקטי שיעזור לכם לשפר מיקומים ב-30 יום הקרובים:

אז מהי אסטרטגיית קישורים פנימיים בקידום מרפאה?

אסטרטגיית קישורים פנימיים נועדה בסוף, כדי לסמן לגוגל במה אתם מומחים. תחשבו על זה שאם עכשיו אני אבוא אליכם למרפאה ותתחילו לדבר איתי על החיים, סביר להניח שמתישהו אני אדבר איתכם על קידום אורגני או על דברים אחרים שאני אוהב – זה בהנחה שאני אצליח לדבר תוך כדי הטיפול. גם אתם, סביר להניח תעשו את אותו הדבר. שימו לב לשיחות שלכם עם אנשים אחרים במהלך היום, על מה אתם מדברים ברוב השיחות? סביר להניח שחלק גדול מהשיחה היא על דברים שאתם אוהבים או טובים בהם.

בדיוק ככה זה גם עובד בגוגל, אם אתם חותרים כל הזמן לדבר על נושא מסוים באתר שלכם, או בשפה של גוגל "מפנים אליו קישורים", גוגל מבין שבזה אתם מומחים או שאת הנושא הזה אתם רוצים לחזק. במילים אחרות, זה עוזר לכם לחזק את אותו הנושא – על אחת כמה וכמה אם בחרתם לשים את אותו הנושא בתפריט העליון של האתר (ה-Header) או בתפריט שבתחתית העמוד (ה-Footer).

לכן, חשוב לתכנן את הקישורים הפנימיים כך שכמעט כל מאמר באתר שלכם יפנה לדפים עם הביטויים הקשים, אלו שאתם רוצים להופיע בהם.

די לתכנן, תתחילו לעבוד!

אוקיי, אני יודע שלזה חיכיתם. השלב הבא הוא השלב הכיף. עכשיו, אתם לוקחים את הקישורים הפנימיים באתר שלכם והופכים אותם לתכנים – למאמרים או דפי תוכן שיופיעו באתר שלכם, כי הם אלו שיופיעו בגוגל כשהמשתמש יחפש את מילת המפתח שבה התכוונתם להתמקד. אבל רגע לפני שאתם יוצרים את התכנים, אני אישית ממליץ לכם לתכנן אותם בטבלה מסודרת, בגיליון שיופיע לצד הקישורים הפנימיים. זה כדי למנוע טעויות, ולקבל ודאות לגבי מתי עולה כל מאמר לאתר.

לצד התכנים שעולים באתר, חשוב לתכנן גם את התכנים שעולים מחוץ לאתר. אלו נקראים בשפה המקצועית "קישורים חיצוניים" או "עבודת OffSite על האתר". בלי זה, לפחות בתחילת דרכו של האתר לא ניתן להתקדם בצורה משמעותית. זה נושא שרק לו אפשר להקדיש מאמר בנפרד, אבל חשוב שתדעו שזה גם חלק מהתהליך וקחו זאת בחשבון.

אופטימיזציה שוטפת לאתר

עכשיו, יש לכם תכנים עם קישורים פנימיים באתר ויש לכם מחקר מילות מפתח – אז מה נשאר? אופטימיזציה שוטפת. בשלב הזה, למעשה מתבצעת העבודה השוטפת על האתר – אתם עוקבים אחרי המיקומים, ומשפרים את התוכן באתר שלכם כל פעם מחדש כדי שיתאים למעל 200 הפרמטרים המרכזיים שגוגל שופט לפיהם דפי תוכן ברשת. רואים מה עובד ומה לא, ועובדים באופן שוטף כדי להביא את האתר למקומות הראשונים בדף תוצאות החיפוש.

וואו, לסכם את כל תהליך הקידום לרופאי שיניים במאמר אחד קצר זה לא דבר פשוט – אבל עברנו על הכל, מה שנקרא "סתמנו את החורים" בהצלחה, ועכשיו כל מה שנשאר הוא לצאת לדרך ולייצר יותר לקוחות מהאתר שלכם!

אכפת לנו שתצליחו.

נשמח להעניק דוח פרקטי שיעזור לכם לשפר מיקומים ב-30 יום הקרובים:

בונוס: עוד כמה סיבות לקדם את עצמכם בגוגל כרופאי שיניים

יש עוד כמה סיבות לכך ששווה לכם לקדם את עצמכם בגוגל כרופאי שיניים, כמו:

נוכחות דיגיטלית

הצלחה במשימת קידום האתר בגוגל, עם דירוגים גבוהים בתוצאות החיפוש הרלוונטיות לתחום הקליניקה, יכולה להקנות יתרון תחרותי משמעותי ומכריע על פני מתחרים אחרים. כאשר אתה מצליח לעקוף את המתחרים שלך בחיפושים המרכזיים, אתה באופן טבעי נתפס אצל הגולשים כמומחה התחום הבולט ביותר, ואליך זורמת מרבית החשיפה והלקוחות הפוטנציאליים הרלוונטיים. בנוסף על כך, חשוב להבין את החוויה שלקוח פוטנציאלי חווה כשהוא מחפש "רופא שיניים בתל אביב" וקליניקה מסוימת מופיעה במקומות הראשונים. מצב זה יוצר תדמית בלתי מתפשרת של מקצועיות גבוהה ואמינות, ולכן לא מפתיע שלקוחות רבים יבחרו באותה קליניקה בבטחה כבחירה הטבעית וההגיונית ביותר.

חיזוק המוניטין המקצועי

קידום אתרים מקצועי לרופאי שיניים תורם משמעותית לא רק במשיכת לקוחות חדשים לקליניקה, אלא גם בחיזוק ושדרוג המוניטין המקצועי והאמינות של הקליניקה בעיני המטופלים. כאשר לקוחות פוטנציאליים רואים שאתר כלשהו מקודם ברמה גבוהה, הם מפרשים זאת כסימן ברור לכך שמדובר ברופא שיניים מנוסה, רציני ומומחה בתחומו. התוכן האיכותי והמקצועי שמלווה את מאמצי הקידום רק מחזק את התדמית המומחית והמקצוענית, וגורם למטופלים להרגיש בנוח עם הבחירה לפנות לאותו רופא שיניים. מעבר לכך, דירוג גבוה ומכובד בחיפושים המובילים של גוגל מהווה מעין "חותם אמון" וראיה למוניטין חיובי וארוך טווח בתחום.

משיכת לקוחות איכותיים דרך קידום בגוגל

קידום אתרים מקצועי בגוגל עבור רופאי שיניים מאפשר לא רק להגיע לקהלי יעד רחבים, אלא גם לממש את הפוטנציאל לחשיפה בפני לקוחות פוטנציאלים איכותיים ורלוונטיים במיוחד. כאשר גולש מבצע חיפוש ספציפי כמו "רופא שיניים להחלפת שתלים בתל אביב", ואתה מקודם בין התוצאות הראשונות, סימן שהוא מגלה אותך בדיוק בזמן שהוא מחפש שירות זהה לזה שאתה מציע. מצב זה מגדיל משמעותית את הסיכוי שהוא יבחר בשירותיך, מכיוון שהם מתאימים בצורה מדויקת לצרכים ולחיפוש הספציפי שלו.

התאמת אסטרטגיית הקידום ליעדים העסקיים

חשוב להבין שקידום אתרים אפקטיבי בגוגל אינו מהלך אחיד שמתאים לכולם, מדובר בתהליך הדורש התאמה מדויקת ליעדים ולמטרות העסקיות הספציפיות של כל קליניקה. קליניקה שמטרתה להגדיל את מכירות השתלים תידרש לאסטרטגיית קידום שונה ממי שמעוניינת למשוך יותר לקוחות לטיפולי יישור שיניים. כמו כן, יש לקחת בחשבון את הממד הגיאוגרפי – האם מדובר בקליניקה אזורית או כזו השואפת למשוך לקוחות מרחבי הארץ? האם ישנה תחרות משמעותית באזור הרלוונטי? על סמך הפרמטרים הייחודיים האלה, ניתן לבנות אסטרטגיית קידום ממוקדת יותר, המשלבת קידום אורגני וממומן באופן מושכל, כדי להבטיח חשיפה מרבית בפני קהלי היעד הנכונים וקידום מוצלח של היעדים העסקיים המרכזיים.

החשיבות של תוכן איכותי בקידום אתרים לרופאי שיניים

בנוסף לקידום טכני של האתר בגוגל, רכיב קריטי להצלחה במסגרת קידום אתרים לרופאי שיניים הוא התוכן האיכותי והרלוונטי שבו הם משתפים את הגולשים. עבור רבים מהלקוחות הפוטנציאלים, התוכן שהם קוראים באתר יהווה את הפגישה הראשונה והמכרעת עם המקצועיות והמומחיות שלך. תוכן לא רלוונטי או לא מקצועי מספיק יכול להרתיע אותם מראש מלפנות אליך. לכן חשוב שהתוכן באתר יכלול מידע עדכני, רלוונטי ומפורט על כל תחומי ההתמחות שלך, בשפה מקצועית אבל גם ידידותית וברורה. דרך התוכן אפשר להעביר מסרים חשובים של מומחיות, אמינות, חדשנות וזמינות, ולבסס את תדמית המותג כמוביל בתחומו. בנוסף, תוכן איכותי תורם משמעותית לקידום האתר לטווח ארוך.

עומר לייבנזון - מנכ"ל לייבזון דיגיטל

מקדם אתרים אורגני עם למעלה מ- 6 שנות ניסיון בעולמות השיווק והתוכן. אתגרים חדשים הם הדבר שהכי מדליק אותי ביומיום, בזמני הפנוי אוהב לנגן ולטייל בעולם.

מאמרים שכתבנו בנושא

קידום אתרים און פייג

מה זה On-Page SEO?

זה לא סתם באזוורד, זו כל תורת ה-SEO על רגל אחת. אופטימיזציה און-פייג' היא אחד המרכיבים החשובים ביותר מתוך סך אסטרטגיה שתורמת להעלאת אתר במיקומים – בואו נראה מה זה אומר!

קרא עוד »
קידום אתרי אופנה

קידום אתרי אופנה – המדריך המלא

קידום של אתר אופנה יכול להיות דבר מאתגר במיוחד. כל כך הרבה מתחרים דורשים מכם ליצור לא רק אתר עם מוצרים, אלא אתר שמותאם לגוגל בצורה מושלמת. אז איך קידום אורגני מושלם לאתר כזה? במדריך הבא!

קרא עוד »

השאירו פרטים ואנחנו כבר נדאג לשאר: